måndag 18 februari 2013

1 År som Icke Rökare

Detta inlägget kommer att handla om min historia att sluta röka, så det är valfritt att läsa om ni är intresserade om hur jag lyckades.Idag för ett år sedan slutade jag röka =)
Så idag har jag varit icke rökare i 1 år =D wohoooo.
Visst jag har råkat ta en då eller då, men det är max 10 under hela året och även om vissa då kanske tycker att nejj men då har du inte varit rökfri och blablabla så tycker JAG det. för att från att ha rökat i genomsnitt 10 om dagen till 10 på 365 Dagar är SKIT BRA! Jag är jävligt stolt över mig själv =D och jag har verkligen märkt det ekonomiskt =)

Jag hade inte bestämt mig alls för att sluta röka utan det är en liten speciell händelse =P
Alla år har jag haft som nyårslöfte att detta året ska jag sluta röka men nu sket jag i det och tänkte att ja ack jag slutar juh iallafall när jag blir gravid =P
Så då var det så att jag röka på som vanligt och det blev fest och man festa till det lite.
Dagen efter va jag rent ut sakt väldigt bakis och var inte ett dugg sugen på att röka (Brukade inte va det förens jag ätit på eftermiddagen) Och då låg jag där i soffan och timmarna gick och när kl va ca 20.00 så tänkte jag oj, jag har inte rökat på hela dagen, undra hur länge jag kan hålla mig =P ja, det blev kväll och det var kallt ute så jag gick bara och la mig,
Dagen efter tänkte jag igen att hmm undra hur länge jag klarar mig =P
Kvällen kom, och då kom tanken, jag kanske ska passa på att sluta? ja jag gör det för skojs skull och kolla hur det går =P
Guuuuddddd dag 3 var det riktigt svårt, men då hade jag bestämt mig för att jag har tagit min sista cigg och så e det. Efter den första veckan som var svårast så blev det bara enklare och enklare men vissa dagar är juh självklart fortfarande jätte svåra. Och självklart hade jag önskat att min dåvarande bästa vän inte hade gett med sig och gett mig en cigg när jag självklart då hade behövt ett NEJ. Men jag har klarat detta själv nu och man kan inte räkna med att andra folk i sin omgivningen är villig att hjälpa en så Ensam går man starkast! (Ibland)

Jag har fortfarande mitt sista paket cigg i mitt skåp, öppnat och allt tillsammans med alla mina tändare. Blir inte så jätte sugen när jag ser det för det är inte så att jag går och kollar. ibland går jag och känner och luktar på en =P Jag tror att det är friheten och tryggheten, dem finns där ute i köket och min sambo rör dem inte för han är inte rökare och har aldrig varit, men jag vet att nu lär dem smaka äckligt eftersom dem varit öppnade.

Men iallfall.
VISST hade det varit gott med en cigg efter maten, på busshållsplatsen (Den är nästan svårast, när man bara står och väntar) Men något inom mig gör att jag inte tar den där ciggen.

Nu har det gått ett år och det har verkligen varit svårt, jag har gått upp 9 kilo och när man tänker på det så känner man ibland faaann jag skulle inte slutat.
Men nu kommer ett nytt år och det kommer att vara HELT fritt från ciggaretter. när jag festar har jag köpt mig en El-cigg (Inte testat den inu) IFALL jag inte skulle kunna stå emot, det är bara ånga man röker, men det är iallfall nog känslan. =)

Så det possitiva med att ha slutat?
Mer pengar
Slipper står i kylan
Luktar godare
Mina tänder har nog faktiskt blivit bättre
Känslan av att kunna svara på frågan, Är du rökare/Röker du?
Att då kunna svara NEJ jag har slutat. Detta året kommer jag bara att svara NEJ =D
Ja, just nu är det dem få jag har men det kommer väl fler med åren

Det negativa (Som jag ser) att inte röka längre
Kilona
Smaken
Känslan
Gemenskapen (Hemskt men sant)
Att fingrarna inte luktar Bacon chips ibland.

Tror det var det helt, skönt att skriva av mig lite =P
Men alla i min omgivning är glada för min skull. Ja, jag tror det iallfall =)


Ingen kan någonsin tvinga dig, och tiden kommer då du kanske också slutar =)
2 kommentarer:

  1. "Men något inom mig gör att jag inte tar den där ciggen" - att du älskar mig så mycket xD

    SvaraRadera